Navigation Menu+

Sprzęt gastronomiczny do małego fast-foodu – absolutne podstawy doboru

Opublikowane on 2 Lut 2014 przez w Akcesoria gastronomiczne | Brak komentarzy

Można zżymać się, że fast-foody psują rynek restauracji i gastronomii w ogóle, lecz nie ma co ukrywać, że ludzie lubią hamburgery i chcą jeść niezdrowe pożywienie. Nie utrudniajmy im tego. Przecież właśnie dzięki takiemu szybkiemu i śmieciowemu jedzeniu wiele rodzin jest w stanie utrzymać się , prowadząc działalność gastronomiczną. Pokażmy zatem, jaki sprzęt gastronomiczny na dobry początek dobrać, aby móc zarobić na tym.
Jeśli nie posiadasz jeszcze własnego miejsca na otwarcie restauracji, możesz zdecydować się równie dobrze na przyczepę w pełni wyposażoną w sprzęt gastronomiczny . To całkiem wygodne rozwiązanie, jako że nie potrzebujesz remontować niczego ani pisać projektów technicznych, by przedstawić je sanepidowi. Oczywiście kontrolę musisz przejść, więc nie popadaj w huraoptymizm.
Z drugiej strony najlepsze lokacje na fast-food są zawsze w ruchliwych miejscach, jak dworce kolejowe czy autobusowe oraz blisko szkół. Postawienie tam przyczepy gastronomicznej może być niemożliwe. Po prostu wynajmij lokal i przenieś tam swój sprzęt gastronomiczny , zyskasz więcej, niż na przyczepie.

Propozycje dostępne
Na forach na takie zapytanie padają od razu te same propozycje:
Te ostatnie można otrzymać od wielkich koncernów spożywczych , takich jak Coca-Cola czy Pepsi. Natomiast na zakup grilla czy wałków do parówek lepiej przeznaczyć nieco więcej pieniędzy, bo tego rodzaju sprzęt gastronomiczny lubi się popsuć. Wyższa jakość da nam przynajmniej spokojny sen.
Oprócz tego można próbować celować w naleśnikarki, czyli płyty grzewcze, które pozwalają na łatwe smażenie ciasta na naleśniki. W tym przypadku elektryka wygrywa z gazem – na wypadek popsucia się, łatwiej taką naleśnikarkę naprawić albo zamienić ze względu na niższy koszt od gazowego odpowiednika.
Na całość naszego lokalu można dostać sporą dotację unijną, lecz dalej trzeba będzie włożyć sporo własnych pieniędzy. Jak najtańszym kosztem możemy zamknąć się w kwocie 100.000 złotych , w czym spora część będzie pochodziła z dotacji. Wszystko jednak zależy od doboru lokacji oraz zdobyciu sprzętu gastronomicznego w leasingu lub na kredyt .
Kucharz-amator, czasami czyta różne fora gastronomiczne oraz wspiera dobre marki.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Zapisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *